İçeriğe geç →

HABER: LOVING VINCENT

Dorota Kobiela ve Hugh Welchman’ın yazıp yönettiği, sinematografisini Tristian Oliver’ın yaptığı Loving Vincent filminden videolar, fragmanlar ve sahne arkası görüntüleri yayınlanmaya başlandı. Loving Vincent, Holladalı ünlü ressam Vincent Van Gogh’un hikayesini bizlere onun birbirinden güzel tabloları ile anlatacak.

Sadece tablolar ve tablolardaki karakterler üzerinden anlatılacak olan film, bu alanda bir ilk. İlk duyduğumda bana ünlü çizgi roman yazarı Frank Miller’ın Sin City’sinin filme uyarlanışını hatırlatsa da fragmanı kesinlikle ondan çok daha farklı olacağını gösteriyor. Sin City’de sadece çekimler ve görüntü yönetmenliği çizgi roman tarzında yapılmıştı fakat Loving Vincent’ta her sahne tabloların art arda eklenip canlandırılmasıyla çekilmiş ve adeta bir müzedeymişiz gibi hissettiriyor.

Film için 100’den fazla sanatçının aşama aşama resimleri yeniden çizip düzenlediği ve filme inanılmaz emek verildiği söyleniyor. Amsterdam’da bulunan Van Gogh Museum da resmi instagram sayfasından film ile ilgili görseller ve video hikayeleri paylaşıyor.

Daha önce ünlü ressamın hayatını konu alan filmler yapılmasına rağmen bu film dünyanın ilk uzun metrajlı resim-filmi niteliğinde. Eğer sadece çekimlerine ve bir ilk olmasına yaslanılmayıp oyunculuk, müzik, düzgün senaryo ve kurgu açısından da gerçekten ortaya iyi bir iş çıkarıldıysa bu film bana göre uzun zamandır yapılan en orijinal iş olabilir. Kadrosunda Saorise Ronan, Douglas Booth, Aidan Turner, Chris O’Dowd gibi isimlerin yer aldığı filmin gösterim tarihi için 2017 diyor ama Türkiye’de ne zaman vizyona gireceği belirsiz.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=bRDSTw6mNwY[/embedyt]

Kategori: Haberler Film Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir