İçeriğe geç →

HABER: EMMY’DE ÖDÜL ALAN TÜRK ANİMATÖR EKİN AKALIN

Ünlü Primetime dizi ödülleri Emmy’yi sanırım duymayanınız yoktur. Televizyon ve dizi sektörünün Oscar’ı olarak nitelendirilen Emmy Ödülleri, bu yıl 69.kez sahiplerini buldu. Normalde tüm kategorilerde ödül alanları yazmak istiyordum fakat bundan vazgeçtim. Nicole Kidman, Reese Witherspoon gibi yıldızların ödüle doyamadığı Big Little Lies ya da bu yılki ödül rekortmeni olan The Handmaid’s Tale dizisi eminim başarılıdır ya da belki overrated olabilir ama izlemeden bilemem.

Bu yazının asıl konusu kesinlikle Ekin Akalın. Daha önce belki de adını hiç duymadığınız Akalın, yönetmen, tasarımcı ve animatör. Kendine ait bir internet sitesi de var. Ona da buradan bakabilirsiniz. Akalın’la ilgili bizi gururlandıran şeylerden biri de kesinlikle başarılarını dünyaya duyurmuş olması. Netflix’in ‘13th’ belgeselinde çalışan Ekin Akalın, burada yaptığı animasyonlarla bu yılki Emmy Ödülleri’nde ‘Outstanding Motion Design’ kategorisindeki ödülün sahibi oldu. ‘13th’ belgeselinde ödül alan tek kişi Akalın değil, başarılı belgeselin yönetmenleri ve tasarımcısı da geceden eli boş dönmeyenlerden.

İzlemek isteyenleriniz için belgeselin fragmanını buraya bırakıyorum.

Keşke ‘Emmy Ödülleri’nde bu yıl kırmızı halıya damgasını vuranlar’ı değil de Ekin Akalın’ın kim olduğunu merak etsek. Hakkında nerdeyse hiç haber yazılmayan ünlü animatöre sadece bir iki sitede rastladım. O yazarlar da hiç bahsedilmemesi durumundan şikayetçi oldukları için Akalın’ı yazmak istemişler.

Umarım ünlü animatörümüzün başarıları katlanarak artmaya devam eder ve umarım bizler de artık ülkemizin gerçek başarılarına ve emeklerine daha çok önem veririz.

Kategori: Haberler Dizi Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir