İçeriğe geç →

TWIN PEAKS 3.SEZON 6.BÖLÜM- İNCELEME

Hala kötü, hala boş. Dizi sektörü kaliteden uzaklaşıp paraya göre iş yapmaya başladığından beri her şey çok girdaplı bir hal aldı. Twin Peaks’in de bu girdaba kapıldığını, diziyi sadece uzatmak için saçma sapan bölümler çekmeye başladıklarını artık kabul etmem gerekiyor. Sezonun yaklaşık üçte birini izlemiş olmama rağmen, hala elimde kesin bir bilgi yok. Hiçbir şey açıklığa kavuşturulmuyor. Sonradan mutlaka rolü olur dediğim diziye Lynch tarafından sadece boşluk doldurulmak için konulmuş karakterler de beni artık yormaya başladı.

Cooper deli akıllı haliyle patronunun kendisinden dincelemesini istediği dava dosyalarını kendine has bir şekilde inceledi ve biz bunun her aşamasını seyrettik. Her dosyanın her sayfasını tek tek gördük. Gerek var mıydı diye sormayacağım.

Dougie’nin patronu

Önceki bölümde soru işareti oluşturan sigaralı adam yeniden ortaya çıktı, elbette daha büyük soru işaretleri ve sorunlar oluşturarak. Henüz tanımadığımız bir adam tarafından tehdit edildi ve bir dizi olay sonucunda bir trafik kazasına ve ölüme sebep oldu.

Yeni şerifin karısının sorunun da oğlunun intihar etmesinden kaynaklandığını öğrendik. İsmi Twin Peaks olan dizide sadece 5 dakika görebildiğimiz Twin Peaks Kasabası’nda eskilerden gördüğümüz tek sima da 3 dakikalık rekor bir süreyle mükemmel polis Hawk oldu. Hawk belki tesadüf, belki de tesadüf olmayan yollarla (nedense bu dizide artık hiçbir şeyin tesadüfi olmadığını düşünüyorum) tuvalet kapısına sıkışmış birkaç yazılı kağıt buldu ve tabi ki bu kağıtlar da bu bölümde açıklanmadı.

Bölümün şaşırtıcı kısmı ise kesinlikle Diane’di. Eski sezonlarda Cooper’ın sürekli sesini kaydettiği cihazda seslendiği Diane’i sonunda canlı olarak görebildik. Sanırım 4.bölümde Cole ve Albert’in bahsettiği kadın da Diane’den başkası değil. Lynch, Diane için de yine favori yüzlerinden birini seçmiş (Laura Dern). Daha önce Kyle MacLaclan ile beraber Lynch’in Blue Velvet filminde oynayan Dern’in canlandırdığı Diane karakterini daha çok göreceğiz gibi duruyor.

Dizideki en büyük sorunlardan biri kesinlikle ismi. The American’s Life, The Sims: Movie, Not Twin Peaks tarzı isimler çok daha anlamlı olurdu. Çünkü ismi Twin Peaks olan dizide Twin Peaks’e dair iki unsur sadece 5 dakika görünen karakol ve tepede sallanan trafik lambaları.

Çözülmeyen olaylar bu bölümde de gizemini korudu. Ara sıra değinilen ilk bölümdeki cinayet vakası, Garland Briggs’in olayda bulunan parmak izleri, ara sıra görünen Dr. Jacoby hala muamma. Tıpkı kalan birçok olay gibi. Gerçi çok da yermeyeyim, Dougie’nin borçlandığı insanları bu bölümde öğrendik. Ama hala arabasına bomba koyanları ya da bombalı arabanın karşısındaki evde yaşayıp sürekli 1-1-9 diye bağıran kadını bilmiyoruz. Açıkçası artık bilmek de istemiyorum. Toparlanması için pek umudum kalmadı ama yine de sonuna kadar izleyeceğim.

 

  • 7/10
    Yönetmenlik - 7/10
  • 6/10
    Sinematografi - 6/10
  • 7/10
    Oyunculuklar - 7/10
  • 6/10
    Diyaloglar - 6/10
  • 6/10
    Kurgu - 6/10
  • 8/10
    Kostüm-Dekor - 8/10
6.7/10

Özet

+Diane
-Hala çok fazla eksi var

Kategori: İncelemeler Dizi İncelemeleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir