İçeriğe geç →

HABER: SİNEKLERİN TANRISI KİTABI YENİDEN SİNEMAYA UYARLANIYOR!

Sineklerin Tanrısı, 1963

Ünlü İngiliz yazar William Golding’in 1954 yılında yazdığı, yüzünüze tokat gibi çarpan kitabı Sineklerin Tanrısı’nı duymayanınız yoktur sanırım. Dünya üzerinde, belki de yazılan en doğru, en acı ve en acımasız kitaplardan biri olan Sineklerin Tanrısı’nın; Stanford, Miligram ya da Asch deneylerinden daha gerçek ve de çok daha karanlık olduğunu düşünmüşümdür hep. Nietzsche’nin Böyle Dedi Zerdüşt isimli kitabındaki ‘Pazar Yerindeki Sinekler’ kısmını okuduğumda, Golding’in kitabına neden o ismi verdiğini daha iyi anladığımı hissettim. Ralph’i seven yumuşak başlı insanlara karşı her zaman, her yerde Jack’i savundum ve onun, sahip olduğu sonsuz hırsı harika yönlendirseydi mükemmel bir lider olacağını düşündüm. Neyse, artık asıl habere geçeyim.

Sineklerin Tanrısı, 1990

Daha önce de 1963 yılında Peter Brook tarafından ve 1990 yılında yılında Harry Hook tarafından sinemaya uyarlanan muhteşem eser, yeniden bir uyarlamayla geliyor. Fakat bu sefer hepsi erkeklerden oluşan sineklerimizin tamamını kızlar oynayacak. Tahminim, kitaptan ve eski filmlerden aşağı kalmayacağı yönünde. Erkeklerin daha çok şiddet düşkünü oldukları söylenir ama eğer kızları da ıssız bir adaya düşürürseniz onların da çok vahşi hallerini görebiliriz. Bu kez film Warner Bros’un ellerinde. yönetmen koltuğu için düşünülen isimlerinse Scott McGehee ve David Siegel olduğu söyleniyor.

Neden kızların seçildiği konusunda bir fikrim yok. Tabuları yıkmak için olduğunu düşünmüyorum, kimse ilgi çekmek için bu kadar gereksiz büyük risk almaz. Özellikle Warner Bros. Amaç yazara saygısızlık da olamayacağına göre, cinsiyetçi toplumlara farklı bakış açısı ya da kızların iç dünyalarını incelemek olabilir. Bekleyip göreceğiz.

Sineklerin Tanrısı, 1990

Uzun zamandır aldığımız en ilginç haberlerden biri oldu. Umarız beklentilerimizi boşa çıkarmaz ve kitabı kadar harika olur. Yeni bilgiler öğrendikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

 

Kategori: Haberler Film Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir