İçeriğe geç →

HABER: STAR WARS’TAN OBI WAN KENOBI PROJESİ!

Orijinal ve prequel üçlemeden sonra, günümüzde yeniden devam filmleri çekilen, dünyanın en ünlü serilerinden olan Star Wars’tan yeni film projelerinin haberleri gelmeye devam ediyor. En son Star Wars: Rogue One adlı bir spin-off’u da çekilen serinin yeni projeleri de oldukça heyecan verici (Rogue One, tüm dünyada yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etmişti). Daha önce Han Solo ve Boba Fett’in bireysel filmlerinin çekileceğini duyuran Disney ve Lucas Film, bunlara bir yenisini daha ekledi.

 

Açıklamalara göre Star Wars evreninin yeni spin-off projesi, evrenin en güçlü Jedi ustalarından biri olan Obi Wan Kenobi! Bildiğimiz gibi Obi Wan’ı orijinal üçlemede İngiliz oyuncu Alec Guinnes, prequel üçlemede ise İskoç oyuncu Ewan McGregor canlandırmıştı.

 

Ewan McGregor, verdiği bir ropörtajda ‘Benim oynadığım son film Sith’in İntikamı ile 1977 yapımı ilk film arasında Kenobi’yle ilgili anlatılacak hikâyelerin olduğunu her daim düşünüyordum. Böyle bir şeyi çekmek çok keyifli olur.’ diyerek artık 45 yaşında olduğunu, bu rolü canlandırmaya çok daha uygun olduğunu belirtmiş. Hatta ilk filmde Alec Guinnes’in 60 yaşında olduğunu, kendisinin ondan daha genç olduğu için Part-1 ve Part-2 olmak üzere iki filmde oynayabileceğini bile önermiş.

Ama maalesef duyduğumuz kadarıyla Ewan McGregor’a rol için henüz bir teklif götülmemiş. Yönetmen koltuğunda İngiliz Stephen Daldry’yi (The Reader, The Hours, Billy Elliot) isteyen Lucas Film, eğer onunla anlaşabilirse yapım ve senaryoyu da ona bırakmak istediğini söylemiş. Daldry, teklifi hemen kabul etse bile filmi 2020’den önce izleyeceğimizi düşünmüyorum. Bunun sebebi de güncel çekilen üçleme, Han Solo, Boba Fett projeleri. Filmlerde Obi Wan’ın gençliğini canlandırması düşünülen aktörler de var ama yine de umarız fazla gecikmeden Ewan McGregor’a teklif götürülür de tanıdığımız harika bir yüzü yeniden sevdiğimiz bir rolde izleyebiliriz.

Kategori: Haberler Film Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir