İçeriğe geç →

Haber: Aquaman’in Su Altı Sahneleri Oldukça Detaylı

Daha önce korku filmlerinden tanıdığımız (Insidious, Saw) yönetmen James Wan, Hızlı ve Öfkeli serisinin yönetmenliğini yapmasının ardından, süper kahraman projesi Aquaman’in yönetmen koltuğunda da yer aldı. Son filmi Aquaman’in çekim aşamalarında kameralara konuşan yönetmen James Wan, çekimler esnasında bir sürü aşılması gereken problemle karşılaştığını itiraf etti.

Filmin zorluğu hakkında THR’a konuşan Wan, çekimlerin çoğunlukla su altında geçtiğini ve görsel efektlerin minimumda tutulduğunu belirtti. “Çekimi teknik olarak oldukça iddialı bir film. Su ile çalışmak ve hatta kuru-yaş sahneleri bile çekmek oldukça karmaşık. İki insanın su altında oturup muhabbet ettiği bir eşdeğer dünya yaratmak ise oldukça imkansız duruyordu. Özel efektleri kurcalarken saçlar hakkında, kıyafetlerinin nasıl hareket etmesi gerektiği hakkında, nasıl yüzdükleri hakkında, onlara nasıl talimatlar vereceğimiz hakkında ve diğer bir sürü konu hakkında çok zorlu süreçlerdne geçtik.”

Pratik olarak mümkün olan sahnelerin, çekiminin oldukça zor olduğu aşikar. Daha önceki filmlerinde bu kadar iddialı sahnelerle karşı karşıya gelmeyen yönetmenin bu işin altından nasıl kalktığını film vizyona girince göreceğiz.

Wan, ayrıca oyuncular hakkında da yorum yapmaktan kaçınmadı. Kral Nereus rolündeki Dolph Lundgren hakkında konuşan yönetmen, kendisi için “güçlü bir aktör” yorumunu yaptı. “Ona bu kadar az şans verilmesini anlayamıyorum, işini oldukça ciddiye alıyor ve de oldukça yetenekli. Filmi çok ciddiye alıyor.”

Aquaman kadrosunda ayrıca, Atlantis Kralı rolünde Jason Momoa ve eşi Mera rolünde Amber Heard’ı; Nuidis Vulko rolünde Willem Dafoe’yi; Temuera Morrison rolünde Tom Curry’i; Oscar ödüllü oyuncu Nicole Kidman’ı ise Atlanna rolünde barındırıyor. Filmin senaristliğini Wan ile birlikte Will Beall, Geoff Johns üstleniyor. Yapımcı koltuğunda ise daha önceki süper kahraman filmlerinden de aşina olduğumuz Zack Snyder (Watchmen, Batman vs Superman) var.

Aquaman 21 Aralık 2018’de vizyona girecek.

Kategori: Haberler Film Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir