İçeriğe geç →

HABER – DENIS VILLENEUEVE’NİN YENİ PROJESİ: DUNE

Her zaman başarılı işlere imza atan; son zamanlarda da aldığı ağır projeleri parlak bir şekilde bize sunan Kanadalı yönetmen Denis Villeneueve’nin son projesi Dune. 1965 yılında Frank Herbert tarafından kaleme alınan kült kitap serisinin beyazperdeyle ilk buluşması ise 1984 yılında David Lynch tarafından gerçekleştirilmişti.

Lynch’in favori oyuncularından Kyle MacLaclan’ın başrolde olduğu filmin Villeneueve uyarlaması için düşünülen en sağlam aday yine son zamanların en ii çıkış yapan genç oyuncularından Timothee Chalamet (Chalamet’i isteyen yönetmenler kervanında benim favorim sanırım Villeneueve).

Villeneueve son işi olan Blade Runner 2049’u ünlü yönetmen Ridley Scott’tan devralmış ve çok iyi bir iş çıkarmıştı. Bu seferki koltuk ise yılların ustası David Lynch’e ait. Blade Runner tarzı bir devam filmi durumu yok, yeniden uyarlama yapılıyor. Villeneueve’nin aklında ise ilk kitabı 2 bölüm halinde sunmak var. Umarım boş sahneler izlemeyiz; çünkü bana kalırsa Villeneueve bu işi tek filmde de halledebilecek bir yönetmendi. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kategori: Haberler Film Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir