İçeriğe geç →

YENİ BİR BATMAN Mİ OLACAK?

Son zamanların en popüler tartışma konularından biri de hiç şüphesiz DC Comics ve Warner Bros. ortaklığında çekilen filmler ve ünlü çizgi roman karakterlerini canlandıran oyuncular. Tartışmanın zirvesinde de Ben Affleck var. Bana kalırsa Gal Gadot ve Jason Mamoa olması daha mantıklı. Sırf pr yapmak için sarışın mavi gözlü ve diğer lig üyelerinden daha silik bir karakter olan Aquaman rolüne konulan Jason Mamoa oldukça büyük bir açık. Role yakışmış, yakışmamış bu beni fazla ilgilendirmiyor. Çünkü tek amaç gişe yapmak.

Gal Gadot zaten yeteneksizlik abidesi. Acemi hareketlerini karakterinin şaşkınlığına yormak istesem de beceremiyorum. Filmlerden o kadar bağımsız hareketlerle rol yapıyor ki; ağlayışı bile bana dokunuyor.

Neyse, asıl konuya geleyim. Ben Affleck bence gayet havalı bir Batman oldu. Abartılacak kadar havalı mı, hayır. Hala Christian Bale, Batman rolünde zirve oyuncum. Ben Affleck’in beni rahatsız etme sebebi gereğinden fazla konuşulmuş olması. Küçümsemenin manası yok ama büyütmek de saçma.

44 yaşındaki oyuncunun daha önce de yönetmenlik deneyimi olmuştu. Geçtiğimiz zamanlarda da solo Batman filmlerinde oynamak ve filmleri yönetmek istediğini duyurmuştu. Tamam JL, Batman v Superman oldukça iyi bir seçim. Ciddi ve kendinden emin bir Batman portresi çizmiş. Ama solo filmler için bana kalırsa çok yaşlı. Sanki sadece The Dark Knight Returns’te bir Batman canlandırabilir.

Eğer solo filmler üçleme filan olursa adam yaklaşık 50 yaşına gelmiş olacak. 10 yıl daha beklerse Kingdom Come filmi çekip sırıtmadan oynayabilir. Ben böyle düşünürken geçenlerde Ben Affleck’in solo filmlerin yönetmenliğini bıraktığı haberi geldi. Neden olabilir bir fikrim yok. Belki yorgundur ya da süper kahramanlık işi ona göre değildir. Belki de aklında çekmek istediği başka projeler vardır. Warner Bros. da bu kararı onaylamış olacak ki; yeni yönetmen bulmakta hiç gecikilmedi. Daha önce adını Cloverfield, Dawn of the Planet of the Apes, Let Me In filmleriyle duyuran Matt Reeves ile anlaşan ünlü yapım şirketinden bir haber daha var. Yeni haber de yeni bir Batman olabileceği.

Matt Reeves’in tamamen farklı başka bir üçleme mi yapacağı yoksa Ben Affleck’i oynatarak devam tarzında filmler mi çekeceği merak konusu. Eğer sıfırdan başlarsa da ünlü yönetmenin aklında oldukça etkileyici bir isim var: Jake Gyllenhaal. Gyllenhaal, son zamanlarda her rolüyle benim beğenimi kazanan birkaç oyuncudan biri. O kadar yetenekli ki ağlarken ağlatıp gülerken güldürüyor. 36 yaşında oluşu da bana filmlerin devamının da çekilebileceği ihtimalini sunuyor. Çok iyi seçim. Tatsız tuzsuzluğuyla, ciddiyetiyle, zekasıyla ve herkesin süper kahraman olabileceğini göstermesiyle en sevdiğim karakter olan Batman rolüne Christian Bale kadar çok yakışacak bir isim varsa o kesinlikle Jake Gyllenhaal. Umarım bu düşünceler sadece düşünce olmaktan çıkar ve solo Batman filmleri; yepyeni bir kadroyla sinema dünyasına katılır.

Kategori: Haberler Film Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir