İçeriğe geç →

HABER: TÜRKİYE’NİN OSCAR ADAYI AYLA FİLMİ OLDU

2017 Oscar’ları için vakit hızla daralırken, ülkeler de en iyi yabancı film için Oscar adaylarını bir bir belirlemeye başladı. Bu sene, Türkiye’nin Oscar adayı ise, yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği Kore Savaşı’ndaki dramı bizlere anlatan Ayla filmi oldu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, Amerika’da yapılacak Oscar ödüllerinde Yabancı Dilde En İyi Film dalında Türkiye adayını belirledi. Başvuran 13 filmin değerlendirildiği kurulda yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı Ayla filmi oy çokluğu ile seçildi.

1950 yılında Kore Savaşı tam hız sürerken, Türkiye’den savaşa katılmış birliklerde yer alan Astsubay Süleyman, soğuğun ve savaşın ortasında yetim kalmış bir kız çocuğu bulur. Astsubayın Ayla ismini verdiği Koreli kız çocuğu, yaklaşık bir buçuk yıl boyunca Türk birliklerinin yanında kalır, Türkçe bile öğrenmeye başlar. Savaş bittiğinde Ayla’nın baba olarak gördüğü Astsubay Süleyman Türkiye’ye dönmek zorunda kalır, bürokratik engeller Ayla’yı yanında götürmesine izin vermez. İkilinin bir daha görüşebilmesi için ise 60 yıl geçmesi gerekmektedir…

Filmin oyuncu kadrosunda ise İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol, Lee Kyung-Jin, Murat Yıldırım, Ali Atay, Taner Birsel, Damla Sönmez, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Erkan Petekkaya gibi isimler yer alıyor. Filmin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=8PELOIYaEiw[/embedyt]

Kategori: Haberler Film Haberleri

Tek Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir