İçeriğe geç →

TWIN PEAKS 3.SEZON 10.BÖLÜM – İNCELEME

Şimdi sizden bir şey yapmanızı isteyeceğim: internete Twin Peaks 2017 yazın. Gerçekten yazın. Her dergiye haber olan, Enterteintment’in kapağını süsleyen ve internete Twin Peaks 2017 yazdığınız zaman çıkan -neredeyse- tek bir görsel var:

Dizinin işleyişine göre; her yere bunları koymak, eski oyuncularla reklam yapmak onlara hakaret etmekten başka bir şey değil diye düşünüyorum. Reklam için kullanılıyor gibiler sadece. James’i sadece baş bölümlerde bir kez 30 saniye gördük, Audrey Horne hala ortalıkta yok, Nadine’yi sadece Dr.Jacoby’yi izlerken iki üç kere gördük, Sherlly ve Norma dekor sanırım. Ed’i ise hiç görmedik. Sıfır. Burada işe yarayan karakterler -Cooper hariç- Bobby Briggs ve Laura Palmer. Laura da zaten dizinin kilit noktası. Dizinin ismi de her şeye rağmen Twin Peaks. Neden? Çünkü para kazanmaları gerek, haklılar.

Neyse, çok fazla nefret kusmaya gerek yok, bu bölümde işler yolunda gitmeye devam etti çünkü. Fakat oluşturulmaya çalışılan ‘tekinsiz dizi’ havasını sevmedim. Sevmediğim diğer şey de her olayın mistik bir yere bağlanması. Çok fazla sürrealist işler dönüyor ve bu artık sıkıcı bir hal almaya başladı. Eski sezonlarda Laura’nın hikayesindeki mistisizm güzel ve dozundaydı. Windom Earle’de zaten dizinin bozulduğunu düşünmüştüm ama şimdi o bölümleri bile mumla arıyorum. Dediğim gibi, bu bölüm güzeldi ama yine de hala bir yavaşlık ve yavanlık söz konusu.

Bölümümüzün açılışını geçen bölümlerde de birçok suça karışan genç adamla yaptık. Kazayı Twin Peaks şerifine mektupla bildirdiğini öğrendiği bir kadını darp eden ve mektubun şerife ulaşmaması için (daha önce de bir kere rüşvet verdiğini gördüğümüz) kirli polis Chad’i arayıp mektubu ele geçirmesini isteyen genç adamın adının Richard, daha da kötüsü soyadının Horne olduğunu öğrendik. Yüksek ihtimalle Audrey’in oğlu. Fakat bu durumda akıllara tekrar ‘Audrey nerede?’ sorusu geliyor. Ve de ‘Soyadı neden Horne, babası kim?’ sorusu.

Paraya ihtiyacı olduğu için büyükannesinin evini basan Richard’ın kim olduğunu da o anlarda öğrendik zaten. Bu arada Audrey’in annesi Sylvia ve engelli kardeşi Johnny’yi de görmüş olduk.

Shelly ile Bobby’nin kızı Becky’yi kocasıyla kavga ederken gördük, sebebini açıkça bilmesek de para olduğunu anlamak fazla zor değil.

Bu sırada önceki bölümlerde gördüğümüz kumarhane sahibi kardeşler bu bölümde haberlerde Cooper-Dougie’yi ve onun sayesinde yakalanan cüce Ike’yi gördüler. Mitchum kardeşleri daha çok göreceğimizi düşünmüştüm zaten, öyle de oldu. Kötü Cooper bu bölümde telefonla birini arayıp ona bir iş verdi. Aradığı adam, yanına Dougie ile aynı şirkette çalışan Anthony’yi çağırttı ve ona Cooper-Dougie’ye karşı Mitchum kardeşleri doldurmasını ve onların Dougie’yi öldürmelerini sağlamasını başarısız olursa da Dougie’yi kendisinin öldürmesini söyledi. Bu sayede kötü Cooper’ın Dougie’nin varlığından haberdar olduğunu ve onu yok etmeye çalıştığını da öğrendik. Anthony, Mitchum kardeşlere gitti ve denileni yaparak daha önce kaybettikleri 30 milyon doların sebebinin Dougie olduğunu söyledi. Bunun sonucunda, Mitchum kardeşler de şimdilik düşmanlarımız arasına eklenmiş oldu.

Bölümün en şaşırtıcı kısmı Albert’in morgda görevli olan kadınla aşka yelken açması oldu sanırım. Daha sonra Gordon’a, Diane’nin kötü Cooper’la mesajlaştığından şüphelendiğini bildiren Albert Diane’yi yakından izleme görevini aldı. Albert ve Gordon’a cam küplü ortamda çekilen, kötü Cooper’ın fotoğrafını gösteren Tammy ise kafamızda yeni soru işaretleri oluşturdu.

Kütüklü kadın Margaret yeniden Hawk ile konuştu ve ona ‘Laura seçilmiş kişi’ dedi. Laura hala olaylardaki kilit isim gibi görünüyor.

 

  • 8/10
    Yönetmenlik - 8/10
  • 7/10
    Sinematografi - 7/10
  • 8/10
    Oyunculuklar - 8/10
  • 8/10
    Kurgu - 8/10
  • 7/10
    Diyaloglar - 7/10
  • 8/10
    Kostüm-Dekor - 8/10
7.7/10

Özet

+Düğümlerin çözülmeye başlaması
-Düğümlerin inanılmaz yavaş çözülüyor olması

Kategori: İncelemeler Dizi İncelemeleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir