İçeriğe geç →

HABER: INCREDIBLES 2, TOY STORY 4 VE DISNEY’İN DİĞER YENİ PROJELERİ, ÖZLENEN ESKİ GÜNLERİ

Büyük küçük hepimizin severek izlediği projeler arasında hiç şüphesiz Disney ve Disney Pixar yapımlarının yeri ayrı. Aslında ‘büyük küçük hepimizin merakla beklediği’ yazacaktım ama ben kendi adıma maalesef artık merakla beklemiyorum. Bu yazıyı son Disney projelerini duyurmak için yazıyorum ama yazmışken stüdyoları da biraz eleştireyim. Disney ve ona bağlı stüdyoların son zamanlarda eski formlarında olmadıkları, eskisi gibi çok konuşulan projeler üretemediklerini düşünüyorum. Eskiden herhangi bir Disney prensesi animasyonunu erkekler dahi izleyebiliyorken şimdilerde üretilen Frozen, Tangled vs. bazı animasyonların yalnızca kızlar için olduğunu ve para kazanma amacıyla üretildiklerini düşünmeye başladım. Para kazanma amacı ve fikirsizlik konusundaki diğer kanıtım da sürekli ama sürekli devam filmi çekmeleri. Artık yeni Disney projeleri ne olabilir diye düşünmek yerine, acaba hangi animasyonu 10. filme kadar uzatacaklar diyorum. Akımın ilk kurbanı Cars filmiydi bana göre. İlk film harikaydı, zaten kendileri de fark etmiş olacak ki 2 geldi, 3 geldi. Ardından Despicable Me ve Minions’ın ekmeği fazlasıyla yendi.

Finding Nemo’yu seviyoruz, Finding Dory’yi de sevdik belki ama çok gerekli miydi.. Uzun zamandır yine çok fazla orijinal fikirleri yok sanırım ya da var olan fikirlere güvenmeyip neredeyse ölecek olan Harrison Ford ile Indiana Jones 5’i çekip ceplerine garanti para girsin istiyorlar. Indiana Jones’tan başka kurbanlar da var tabi ki. 2018’de Incredibles 2, 2019’da ise Toy Story 4 geliyor. Kesinlikle sevindim ama içimden bozmasalar bari demeden duramıyorum.

Mulan’ın live-action filmi(2018) de geliyormuş. Daha önce Mulan filmi izledik ama Disney’in değildi. Disney, Mulan için şansını 2004’te Mulan 2 ile denemişti gerçi; ama ikinci animasyonun ilki kadar sevilmeyişi bile onları akıllandırmış gibi durmuyor. The Lion King de sanırım live-action(2019) versiyonu çekilecek olanlardan. O biraz ilginç olabilir.

Wreck It Ralph 2(2018), Mary Poppins Returns(2018), abartılmaktan kalitesi düşen yeni Star Wars filmi(2017), yukarıda da bahsettiğim Steven Speilberg’ün Indiana Jones 5’i(2020), National Tresure 3 filmleri de Disney’in devam projeleri arasında. Bir de adı henüz konmayan fakat 2019 içinde gösterime girmesi planlanan birkaç projeleri ve 2020’de vizyona girecek olan Gigantic animasyonu var. Tıpkı ilk filmi gibi hasılat rekorları kırıp gişeleri alt üst edecek Frozen 2’yi de unutmamak lazım.

Umarım Walt Disney Pictures da Disney Pixar Animation Studios da eski üretken parlak günlerine muhteşem bir dönüş yapar. Bir Beauty and the Beast, The Emperor’s New Groove, Finding Nemo, Ratatouille, Wall-e ve sayamadığım nice mükemmel film çok kolay üretilemiyor biliyorum ama yine de en az onlar kadar harika işler yapabileceklerine eminim.

 

Kategori: Haberler Film Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir