İçeriğe geç →

HABER: THE KILLING OF A SACRED DEER

Daha önce de The Lobster adlı filmini incelediğim, yetenekli Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un merakla beklediğimiz son filmi The Killing of a Sacred Deer filminden ilk fragman çıktı. Film, Dogtooth ile adını duyuran ve The Lobster ile zirveye yerleşen yönetmenin 70. Cannes Film Festivali’ne seçilen son filmi.

Film; ergen bir gencin ailesine dahil olan ve genci kanatları altına alan bir cerrah ve cerrahın bu aileye girişinden sonra hayatındaki her şeyin hızla ters gitmesini anlatıyor. Cerrahı Colin Farrell, cerrahın eşini ise Nichole Kidman canlandırıyor. Filmdeki diğer isimler ise Alicia Silverstone, Raffey Cassidy, Bill Camp, Barry Keoghan. Konu olarak mitolojideki Euripodes’in Iphigenia hikayesinden esinlenildiğini duydum ama kesin bir bilgim yok.

The Killing of a Sacred Deer, yönetmenin The Lobster’dan sonra Colin Farrell ile çalıştığı ikinci filmi. Farrell’i çoğu insan sevmez ama The Lobster’da iyi bir performans sergilemişti, umarım aynısını bu filmde de yapar.

Fragmana bakacak olursak; hastanede geçen sahnelerde ortam oldukça kasvetli. Bir hastanın izni alınarak kalp ameliyatının çekildiği ve bunun da filme eklendiğini duydum. Lanthimos’un çekimleriyle mükemmel bir gerilimin bizleri beklediğine şüpheniz olmasın. Nichole Kidman oldukça iyi bir iş çıkarmış. Yüz ifadeleri, gözleri, konuşmaları oldukça karanlık. Ergen çocuk rolündeki Barry Keoghan da sorunlu olduğunu düşündüğüm çocuk rolünde başarılı görünüyor. Çekimler oldukça gerçekçi. Fragmandaki müzik seçimi olağanüstü. Havadaki gerilimi iyice arttırmış. Umarım bu filmin müzikleri de en az The Lobster’ınkiler kadar başarılı olur. Film, ülkemizde 17 Kasım’da vizyona girecek. Son olarak; Ellie Goulding’in ‘Burn’ şarkısını hiç böyle duymadığınıza eminim.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=9Faxj4nlNBY[/embedyt]

Kategori: Haberler Film Haberleri

Yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir